Säännöt

Tallin säännöt ovat tärkeitä turvallisuuden ja viihtyvyyden vuoksi.

Ohjeet tallilla liikkujille:

 • Noudata tallin aukioloaikoja.
 • Talli on hevosen koti, joten siellä tulee käyttäytyä asiallisesti ja rauhallisesti ja välttää juoksemista ja huutamista.
 • Älä koske hevosiin ilman tallin henkilökunnan lupaa.
 • Älä mene karsinoihin tai tarhoihin ilman lupaa.
 • Ajaessasi autolla tallille, aja rauhallisesti ja jätä auto parkkipaikalle.
 • Hevosia ei saa ruokkia eikä niille saa antaa makupaloja.
 • Tallialueelle lemmikkieläinten tuonti on kiellettyä.
 • Hevoset saattavat pelästyä lepattavista kankaista ja sateenvarjoista joten pidä niitä varoen.
 • Älä työnnä lastenvaunuja hevosten lähellä, hevonen saattaa pelästyä niitä.
 • Ratsastusta katsellessasi, älä anna ohjeita ratsastajille. Se on ratsastuksenopettajan tehtävä. Älä häiritse tuntien pitoa metelöimällä katsomossa.
 • Jos huomaat että jokin asia ei ole kunnossa, ilmoita siitä välittömästi tallin henkilökunnalle.
 • Tupakointi hevostilan alueella kielletty.

Ohjeita ratsastajille

Ratsastustunnille on hyvä tulla n.30 minuuttia ennen tunnin alkua. Pakkasraja tunneille on -20 maneesista mitattuna. Maneesissa on yleensä 10-15 astetta lämpimämpää kuin ulkona. Ilmoita viimeistään edellisenä päivänä klo 18.00 mennessä mikäli perut ratsastustuntisi, muuten veloitamme sinulta puolet ratsastustunnin hinnasta.

Mikäli hevonen ei ole tulossa suoraan aikaisemmalta tunnilta voi ratsastaja varustaa itse hevosen ratsastustunnilleen. Mikäli hevonen on jo valmiina voi ratsastaja halutessaan purkaa hevosen tallissa tunnin jälkeen.

Ennen hevosen selkään nousua, laita ratsastuskypärä päähän ja kiinnitä se kunnolla. Huolehdi, että jalassasi on ratsastukseen soveltuvat jalkineet ja päälläsi asianmukainen vaatetus. 
Kiinnitä erityistä huomiota ohjiin. Takertuneet ohjat hevosen jaloissa aiheuttavat suuren vaaratilanteen. 

Ratsaille noustessasi, hevosen on seistävä suorana paikoillaan, paino kaikilla jaloilla, pää ylhäällä, ohjat lyhyinä. Tarpeen vaatiessa voit käyttää koroketta. Nouse aina satulaan hevosystävällisesti: Älä töki hevosta jaloillasi kylkeen, äläkä rojahda satulaan raskaasti. Vietyäsi oikean jalkasi satulan yli, aseta jalkateräsi ensin jalustimeen ja laskeudu vasta sen jälkeen pehmeästi satulaan.

Lähde liikkeelle vasta, kun ohjaaja antaa siihen luvan tai ryhmän kanssa on siitä erikseen sovittu. 

Keskity ratsastukseen.

Katso aina kulkusuuntaan niin, että pysyt ajan tasalla ja voit ennakoida tulevan tilanteen. Pidä ohjat pitkinäkin niin, että saat ne tarvittaessa helposti lyhyiksi.

Säilytä aina riittävä etäisyys edelläsi kulkevaan ratsukkoon. Jos ratsastat liian lähelle edellä olevaa hevosta se saattaa ärsyyntyä ja jopa potkaista. Älä myöskään ratsasta toisen ratsukon vierelle. Tämä voi laukaista hevosessa kilpailuvietin. 

Pyri ratsastaessasi mahdollisimman kevyeen apujen käyttöön.

Jos putoat satulasta, irrota ohjista. Älä jää raahautumaan hevosen mukana. Aidatulla alueella hevosen saa suhteellisen nopeasti kiinni. Jos joku muu putoaa hevosen selästä, pysy rauhallisena. Pysäytä hevosesi ja rauhoita sitä ja odota ohjaajan ohjeita. Älä huuda, jos säikähdät, hevonen voi pillastua kovista äänistä.

Yhteystiedot

Nurminiemen Ratsutila

Sossonniementie 32
93600 Kuusamo

info(a)nurminiemenratsutila.fi

Postiosoite:
Toivontie 3, 93600 Kuusamo

Islanninhevosvaraukset ja muut ratsutilan asiat 
040 4825 904/Tiina

ylläpito